2024. május 5. - Györgyi

Mégis Olaszországban lesz a foci Eb?

A torna rendezésének jogát Ukrajna és Lengyelország nyerte el, ám egyre csökken az esély, hogy valóban megrendezhetik az Európa-bajnokságot.Az UEFA tavalyi döntése sokakat meglepett, a favoritnak tartott olasz pályázat (és a szintén a lengyel-ukrán kettős
2008. március 26. szerda 16:29 - Hírextra
Az európai szövetség a két kelet-európai országra bízta a 2012-es Eb megrendezését. Azóta eltelt egy év, és az infrastrukturális fejlesztésekből még semmi sem valósult meg, sőt, nincs jele annak, hogy a közeljövőben elkezdődhet a munka.

Az UEFA egyre növevő aggodalommal figyeli az eseményeket, és már megszületett a vészmegoldás is: ha nem történik sürgősen előrelépés, elveszik a rendezés jogát, és átadják az olaszoknak. Az elsődleges cél egyelőre természetesen a lengyelek és az ukránok támogatása, ám ha továbbra is fennállnak a jelenlegi problémák, nem lesz más megoldás, csak az olaszok felkérése.

- Ha nem tudjuk megoldani problémákat, és nem kezdik el végre fejleszteni az úthálózatot, akkor nem tudjuk megrendezni az Eb-t sem - nyilatkozta az ukrán pályázat koordinátora, Evhen Cservonyenko.

- Egy amerikai befektető vállalta az úthálózat felújítását, de a közlekedési minisztérium engedélye nélkül nem kezdődhet el a munka. Talán más, fontosabb dolga van a kormányzatnak, egyelőre annyi biztos, hogy semmiféle előrelépés nem történt az ügyben - tette hozzá a koordinátor.
Forrás: samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását