2024. május 4. - Mónika, Flórián

Lakásvásárlás: férfiszerep

A férfiak gyorsabban vesztik el az eszüket, ha egy csinos nő akar nekik eladni lakást - állapította meg az egyik magyar ingatlanberuházó. A végső döntést azonban a család együtt hozza meg.
2008. március 26. szerda 17:22 - Hírextra
Egy ingatlanos körökben idézett brit újságcikk szerint a csinos angol Amy Michaels a lakásokat nézegető férfiakat rendszeresen meglepte egy olyan ajánlattal, amelyet azok nem tudtak elutasítani. A 33 éves Amy először körbevezette őket a lakásban, majd a hálóban levetkőzött...

Ez a recept azonban marketing-stratégiának meglehetősen kétes, hiszen a legtöbb komoly érdeklődés esetén mind a férj, mind a feleség részt vesz az új otthon kiválasztásában, jóllehet mindketten más szempontokat vesznek figyelembe.

Az ingatlaneladásoknál nemcsak a szakmai felkészültség a fontos, hanem az is, hogy megfelelően van-e felvértezve pszichológiailag az eladó vagy sem. Ehhez az kell, hogy ráérezzen az ügynök az igényekre és preferenciákra, illetve az, hogy minderre előtte rákérdezzen.

A 75 milliárd forintos beruházással épülő Budapest Gate gyorselemzést végzett arról, hogy a női vagy a férfi ingatlanszakértők adnak-e el több lakást. Kitűnt: lényeges különbség nincs, de fontos tisztában lenni azzal, hogy a férfiak és a nők lakásvásárlási szokásai, aspektusai eltérőek.

Ingatlanpiaci megfigyelések szerint a férfi dönti el, mekkora az az összeg, amelyet a család lakásvásárlásra tud fordítani. A nő végzi az adatgyűjtést, hirdetéseket figyel, összehasonlítja a szóba jöhető városrészek adottságait, az infrastruktúrát, fontos számára hogy mennyire világos a lakás és mekkora a konyha.

A férfiakat főleg az anyagi, műszaki, technikai részletek érdeklik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását