2024. július 20. - Illés

Kiemelt probléma a színesfémlopás

A salgótarjáni rendőrkapitányság bűnügyi felderítő munkájának egyik kiemelt problémája a színesfémlopás kezelhetetlensége - mondta a testület vezetője kedden Salgótarján közgyűlésén, ahol a múlt évi tevékenységükről tartott beszámolót.
2008. március 25. kedd 14:37 - Hírextra

Butkai Sándor ismertette: tavaly 1.844 bűncselekményt regisztráltak a működési területen. Ezek összetételében nincs lényeges változás, a bűncselekmények többsége továbbra is kisebb tárgyi súlyú, vagyon elleni vétség.

A legmeghatározóbbnak nevezte az alkalmi, a bolti, a fa- és színesfémlopásokat, utóbbit pedig kezelhetetlennek.

Mint mondta, a színesfémlopások a vagyon elleni bűncselekmények 17 százalékát teszik ki, ami havonta átlagosan 20 intézkedést jelent.

"Összefogott intézkedéseket, több tucat ellenőrzést, társszervek segítségével végrehajtott bejárásokat tudhatunk magunk mögött, azonban a várt eredmény sajnos elmaradt" - fogalmazott.

Az alezredes kifejtette: az elkövetők szervezetten dolgoznak, az átvevők pedig nem a telephelyeken, hanem például erdei rejtekhelyeken tárolják a frissen bevitt árut.

A problémát a jelenlegi jogi eszközökkel nem lehet mérsékelni - mondta.

Beszámolt arról is, hogy mivel Szlovákiához képest itthon jóval magasabb a vas- és fémtárgyak felvásárlási értéke, a nógrádi átvevők a Szlovákiában ellopott tárgyak felvásárlóhelyévé is váltak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását