2024. március 28. - Gedeon, Johanna

111. születésnap

Száztizenegyedik születésnapján ünnepelte hétfőn a dél-svájci Lugano közelben Rosa Rein, a legidősebb svájci asszony, aki három évszázadban élt, és túlélte a nácizmust is.
2008. március 24. hétfő 20:52 - Hírextra
A zsidó származású Rosa Rein, aki 1897. március 24-én született a német-lengyel határ közelében, Sziléziában, egyike volt a kor azon kevés asszonyainak, akik egyetemre jártak.

Miután édesanyja egy náci koncentrációs táborban meghalt, férjével elmenekült a nácizmus elől és 20 évig Brazíliában éltek, majd az olaszországi Genovában, végül a hatvanas évek elején a svájci Ticino kantonban telepedtek le. Kétszer ment férjhez és kétszer lett özvegy, egyik házasságából sem született gyermeke.

Rosa Rein 2001 óta egy idősek otthona lakója. Megőrizte tiszta elméjét és testileg is jó formában van. Születésnapját - akárcsak minden évben - egy pohár pezsgővel ünnepelte a sajtó számos képviselője jelenlétében.

A világ legidősebb asszonya - az amerikai Edna Parker - április 20-án lesz 115 éves. A férfiaknál a csúcstartó a japán Tanabe Tomodzsi, aki szeptemberben tölti be 113. életévét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását