2024. április 25. - Márk

26 millió forint kenőpénzt kapott

Üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság T. Imre 54 éves budapesti felszámoló ellen, aki 2005-ben és 2006-ban egy Győr megyei gazdasági társaság felszámolása s
2008. március 21. péntek 13:26 - Hírextra

A Győr Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a felszámoló az érintett gazdasági társaság egyik üzletfelének félmillió forintos kenőpénz fejében elengedte tartozása egy részét.
Kocsis Tünde alezredes közlése szerint a gyanúsítottat a győri bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A rendőrség feltételezhetőnek tartja, hogy a gyanúsított korábbi vagy jelenleg folyamatban lévő felszámolási eljárások során is hozzájuthatott kenőpénzhez ügyfeleitől.

A büntető törvénykönyv alapján nem büntethető vesztegetés miatt az a személy, aki cselekményét feltárja, mielőtt az a hatóság tudomására jutott volna. Ezért azok a bejelentők is büntetlenséget élveznek, akik T. Imrének esetleg kenőpénzt adtak - hangsúlyozta az alezredes.

A rendőrség várja azok jelentkezését, akik az ügyel kapcsolatos információkkal tudnak szolgálni. Bejelentések tehetők a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság postacímén: 9002 Győr, Pf. 302., vagy a 96/520-016-os telefonon hivatali időben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását