2024. április 29. - Péter

Nyíregyházához tartoznak a tokaji betegek

A tokaji betegek ezentúl már a településhez jóval közelebbi nyíregyházi megyei kórházban kezeltethetik magukat, a korábban területileg illetékes, s tőlük messzebb lévő sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház helyett - tájékoztatta Májer János polgármester az MTI
2008. március 20. csütörtök 06:39 - Hírextra

Az ügy előzménye, hogy az Országos Tiszti-főorvosi Hivatal két hónappal korábban, a sátoraljaújhelyi kórház fellebbezésére, felfüggesztette és új eljárás lefolytatására utasította az ÁNTSZ Észak-alföldi Regionális Intézetét.

Annak idején ugyanis az ÁNTSZ a tokajiak kérésére úgy döntött: a hegyaljai város betegeit a nyíregyházi Jósa András Megyei Egyetemi Oktató Kórház látja el.

Ebbe nem nyugodott bele a területileg illetékes sátoraljaújhelyi kórház, amely ezért fellebbezett a döntést ellen.

"Az új eljárást az ÁNTSZ Észak-alföldi Regionális Intézete lefolytatta. A végeredmény: Tokaj lakói ismét a nyíregyházi Jósa András Megyei Oktató Kórházhoz tartoznak" - közölte Májer János, aki arról is beszámolt, hogy megelégedéssel fogadták a döntést, hiszen korábban is kinyilvánították, hogy a nyíregyházi kórházhoz kívánnak tartozni.

Ennek a szabolcsi megyeszékhely közelsége, a kedvező közlekedési viszonyok, a kórház magas szintű szakmai felkészültsége és a megszokás az oka - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását