2024. május 2. - Zsigmond

Nyereségvágyból gyilkoltak hajléktalanokat

Lebukott az a nyereségvágyból gyilkoló két idős nő - egyikük magyar származású -, akinek a pere kedden kezdődött el Los Angelesben: a fogságban kikotyogták tervük részleteit, amit a rendőrség titokban videóra vett.
2008. március 19. szerda 08:08 - Hírextra

Truc Do, a Los Angeles megyei kerületi ügyész elmondta, hogy a két nő - a 75 éves magyar származású Olga Rutterschmidt és bűntársa, a 77 éves Helen Golay - összebarátkozott két hajléktalannal, akiket olyan életbiztosítások megkötésére bírtak rá, melyeknek ők voltak a kedvezményezettjei. A két nő lekábítószerezte, majd halálra gázolta a két férfit a kaliforniai nagyvárosban, úgy állítva be az esetet, mintha egyszerű cserbenhagyásos gázolás történt volna. Így jutottak hozzá csaknem 3 millió dollárnyi biztosítási összeghez.

"A te hibád" - mondta a gyilkossággal vádolt két nő közül az egyik, Olga Rutterschmidt a másiknak a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) fogságában. Az esküdtszék előtt lejátszott videofelvétel tanúsága szerint Olga azt vágta bűntársa fejéhez: "Nem szerezhetsz annyi biztosítást (...) kapzsi voltál, ez a probléma".

Eddig Rutterschmidt és Golay is tagadta, hogy bűnösök volnának két rendbeli gyilkosság, valamint két rendbeli, nyereségvágyból gyilkosságra való szövetkezés vádjában. Állítólag a két nő gyilkolta meg 1999-ben a 73 éves Paul Vadost, majd 2005-ben az 51 éves Kenneth McDavidet. Paul Vados szintén magyar származású volt.

Roger Jon Diamond, Helen Golay ügyvédje még hétfőn is azt hangoztatta, hogy védence nem bűnös. Mint mondta, a vádnak nincs szemtanúja és nincs beismerő vallomás sem, az egész vád közvetett bizonyítékokra épül.

Az ügyész szerint a két nő egy hollywoodi templom hajléktalanszállásán talált rá a két férfira. Elszállásolták és eltartották őket két évig, miközben több biztosítást kötöttek az életükre. A két évre azért volt szükség, mert a kaliforniai törvények szerint a biztosító két éven túl már nem támadhatja meg jogi úton a szerződést. Az elkövetők összesen 2,8 millió dollárt zsebeltek be az áldozatok halála után és még letartóztatásukkor is biztosítási pénzek után kajtattak.

A két idős nő ellen eredetileg 2006-ban indítottak eljárást biztosítási csalás vádjával. Később azonban, amikor napvilágra kerültek a cserbenhagyásos gázolással kapcsolatos bizonyítékok, a vád emberöléssé súlyosbodott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását