2024. április 24. - György

Kellemes húsvéti ünnepeket

Néhány nap múlva számtalanszor elhangzik majd a jókívánság, amit Jean Poiret francia író darabja címének választott: "Kellemes húsvéti ünnepeket!" A vígjátékból 1984-ben nagysikerű film is készült, Jean Paul Belmondo főszereplésével.
2008. március 19. szerda 10:27 - Hírextra

A mű színpadi változatát több hazai teátrum is műsorára tűzte. Jelenleg - immár második esztendeje - a Játékszínben megy, ahol a francia író másik sikerdarabját, Az őrült nők ketrecét is repertoáron tartják.

A Kellemes húsvéti ünnepeket - vérbő komédia, szerelmi történettel, in flagrantival és kétségbeesett magyarázkodással fűszerezve. Stílszerűen most húsvétvasárnap is ezzel a darabbal köszöntik az ünneplő közönséget. A főszereplő házaspárt Lukács Sándor és Tóth Enikő alakítja, míg a fordulatos történet másik fontos házaspárában Sáfár Anikót láthatja a közönség Mr. Walter asszonyaként. Vele beszélgettünk.

- Imádom ezt a fergeteges vígjátékot! A nyolcvanas években a moziban is nagyszerű szórakozást jelentett, Belmondo fantasztikus játékára ma is jól emlékszem. Annál inkább, mert háromszor is megnéztem a filmet - vallja Sáfár Anikó.

- Magánemberként hogyan készül a húsvétra?

- Lázas izgalommal! A húsvét mindig nagy ünnep számomra. Valamikor szép lány voltam, csapatostól jöttek hozzám a locsoló gavallérok. Rengeteg hímes tojást festettem, arra törekedtem, hogy mindegyik más mintát kapjon. Aztán, amikor már nem annyira hozzám, inkább a lányomhoz jöttek a locsolók, még több tojást kellett feldolgoznom. A szó szoros értelmében is, mert festés előtt mindig kifúrom a tojásokat, hogy kiöntsem a fehérjét és sárgáját.

- Azért biztosan vannak még ma is állandó locsolói...

- A férjemre, a két fiára és a vejemre mindig számíthatok, de sok színházi kollégám is rendszeresen megtisztel e tavaszi szokással. A mostani húsvétra is ötven tojást pingálok.

- Legemlékezetesebb húsvétja?

- Amikor János (A művésznő férje Berecz János, egykori pártvezető. A szerk.) még csak udvarolt, eljött a Thália színházba meglocsolni. Készültem előre erre az eseményre, egy hatalmas strucctojást festettem meg neki. Úgy gondoltam, ilyen nagy embernek nagy tojás jár. Ő is hasonlóan nagyvonalú volt, a legmárkásabb parfümmel lepett meg.

- Sok hölgy már előre fázik a locsolástól. Főleg attól, hogy teleszórják különböző pacsulikkal. Ön, hogy van ezzel?

- Régi kedves népszokás a locsolkodás. Megtiszteltetésnek, figyelmességnek veszem, ha valaki rám gondol. Nem csinálok problémát abból, hogy milyen kölnit szórnak a hajamra. Akár a csapvizet is el tudom fogadni. A hajmosás úgyis hamar eltünteti az össze nem illő illatokat.

- Ha választhatna, milyen kölnivel locsoltatná magát?

- Elárulom, hogy a családtagoknak és a közeli jó barátoknak én szolgáltatom a kedvenc kölnimet, a Burberryt.

- A Játékszín-béli feladatán kívül milyen színészi munkája van?

- A Fogi Színház társulatával, amely főleg régi "vidámszínpados" kollégákat foglalkoztat, s amely elsősorban gyermekeknek ad elő színműveket, járjuk az országot. Ám játszunk felnőtteknek is, én például két vígjátékban - Az elvámolt nászéjszakában és az Egy csók és más semmiben - kaptam szerepet. Mellettük gyakran kérnek fel szinkronizálásra is, tehát nincs okom panaszra: benn vagyok a szakmában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását