2021. április 14. - Tibor

Az olimpia mindenkinek fontos

A világ egyetlen kormánya sem szólított fel a pekingi nyári olimpiai játékok bojkottjára amiatt, hogy Kína fellépett a tibeti tüntetőkkel szemben - közölte hétfőn Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke.
2008. március 18. kedd 08:04 - Hírextra

Egyáltalán nem érkezett felhívás bojkottra a világ kormányai részéről - mondta a NOB-elnök, hozzáfűzve, hogy nagyon bátorító az Európai Unió - egyszersmind a világ több nagy országa kormányának - álláspontja, miszerint a bojkott nem megoldás.

A kínai fennhatóságot ellenző tibeti tüntetők követelték a pekingi játékok bojkottálását. A seregszemle ellen tiltakozó több száz tibeti emigráns a múlt héten a Kína elleni sikertelen tibeti népfelkelés 49. évfordulóján megpróbált eljutni Indiából Tibetbe. Akciójuk nyomán zavargásokba torkolló tiltakozó megmozdulások kezdődtek Tibet autonóm területen és Kína több tartományában; az erőszakos cselekményeknek a hivatalos kínai adatok szerint 13, a száműzetésben élő tibetiek szerint viszont legalább 80 halálos áldozata volt.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió önmérsékletre intette Kínát, az ENSZ aggodalmát fejezte ki a történtek miatt. Tibet-párti tüntetők kedden tiltakozó megmozdulást tartanak a NOB svájci székházánál - közölte a szervezet szóvivője, aki úgy tudja, a transzparenseken többek között a következő felirat is olvasható lesz: "Rogge úr, a hallgatása tibetieket öl meg".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását