2024. április 19. - Emma

Rhoda Scott is fellép a 3. Blues és Jazz Fesztiválon

A blues és dzsessz műfaj számos kiemelkedő előadója, köztük a "Hammond orgona királynőjeként" emlegetett Rhoda Scott is föllép a 3. Blues és Jazz Fesztiválon, amelyet március 19-én és 20-án rendeznek meg Szegeden - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2008. március 16. vasárnap 10:32 - Hírextra
Rhoda Scott, akit "Mezítlábas Hölgyként", vagy még gyakrabban a "Hammond orgona királynőjeként" emlegetnek, zenésztársaival csütörtökön lép föl a fesztiválnak helyet adó Belvárosi moziban.

A New Jersey-i metodista lelkész legidősebb lányára már fiatalon nagy hatást gyakorolt az afroamerikai keresztény miliő, valamint a gospelek atmoszférája, mely zenei stílusának kialakulásában meghatározó szerepűvé vált. Nem csoda, hogy repertoárjában a blues elemek, a klasszikus dzsessz-sztenderdek és gospelek is megtalálhatók.

A műfaj nagyasszonya méltán vált világhírűvé, hiszen energiája, lendülete, hangszerével való különös kapcsolata olyan produkciót eredményez, amelyre sokáig emlékeznek koncertjeinek látogatói. A kitűnő orgonista ezúttal egy sajátos felállású trió tagjaként, a kiváló pozanossal, Sarah Morrow-val és Julie Saury dobossal lép színpadra, akikkel legutóbbi lemezét is készítette.

A fesztivált az Artisjus- és Emerton-díjas Ferenczi György és a Rackajam zenekar a magyar népzenét, valamint a drum,n,bass-t is felhasználó blues-dzsessz-funk koncertje nyitja. Fellép még Szegeden legújabb, tizennégy szerzeményt tartalmazó, Senkifalva című lemezének bemutatójával a Hobo Blues Band, a Tóth Bagi Csaba vezette Tóth Bagi Band, valamint az improvizatív örömzenélés közös szeretete okán létrejött Blues Bell is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását