2024. április 20. - Tivadar

Nyoma veszett a robothelikopternek

Széllökés kapta fel, majd megszakadt minden kapcsolata a földi vezérlőegységgel egy hatmillió forint értékű robothelikopternek, amely a Borsod megyei Szögliget fölötti Szádvárról készített légi felvételeket.
2008. március 15. szombat 14:47 - Hírextra
Pusztai Tamás, a miskolci Herman Ottó Múzeum régésze az MTI kérdésére azt mondta: szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogyha bárki megtalálja, juttassa el a múzeum szakembereihez, ugyanis önmagában - a földi vezérlés nélkül - a robothelikopter nem használható, a régészek számára azonban nagy segítséget jelent a munkájuk során. Ha egy hónapon belül előkerülne, még kisebb javításokkal feltételezhető, hogy használni tudják - tette hozzá.

Arról is beszámolt, hogy a különleges repülő eszközzel pénteken készítettek légi felvételeket Szádvár romjairól. A körülbelül hatvan centiméter átmérőjű robothelikopter Tornanádaska környékén, erdős területen tűnt el, eddig nem sikerült megtalálni. Az is lehet, hogy "átrepült" a szlovákiai oldalra, ugyanis húsz percre elég üzemanyag volt benne - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását