2024. április 20. - Tivadar

Fotópályázat az Esterházy-kastélyról

Csodálatos kastély címmel fotópályázatot hirdet a Fertődért Egyesület és a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, június 28-ig várják a képeket az Esterházy-kastélyról, az épület egyes részleteiről, szobrairól. Egy-egy pályázó három darab A/4-es méretű képpel ind
2008. március 14. péntek 17:30 - Hírextra
A beérkezett művekből kiállítást rendeznek a kastély kiállítótermében. A megnyitó és az eredményhirdetés július 11-én lesz Fertődön, a Tíz Forrás Fesztivál keretében.

A fotópályázat első díja egy hosszú hétvége a füzérradványi Károlyi-kastélyban, a második helyezett egy fotónyomtatót kap, míg a harmadik helyezett díja az Esterházy-kastély ajándékcsomagja lesz.
Az Esterházy család fertődi barokk kastélyát 1720 és 1766 között építették Fellner Jakab tervei szerint. Az 1820-as években klasszicista stílusban átépítették. A kastélyt magyar Versailles-nak is nevezik. Parkja védett természeti örökség.

A Műemlékek Nemzeti Gondnoksága archív fotókat keres az Esterházy-kastélyról, mert kiállításon szeretné bemutatni a kastély II. világháborús romlását, az 1945 utáni hányattatás éveit s az 1950-es évek történéseit.

Elsősorban Fertőd város és környéke lakosságát kérik, hogy ha a családi fotóalbumaikban rábukkannak a kastély korabeli képeire vagy egyéb dokumentumokra, kölcsönözzék azokat a tárlatra. Az anyagokat Lajber Gabriella kastélyvezető várja - tudható meg a Fertő-táj Világörökség hírleveléből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását