2024. május 20. - Bernát, Felícia

Az ellen nem véd!

NATO-források szerint egy Délkelet-Európát védő, kis hatótávolságú rakéták elleni védelmi rendszer kialakítása is téma lesz az atlanti szervezet április 2-től 4-ig tartandó bukaresti csúcstalálkozóján. Mit védene le és mit nem az új rakétarendszer?
2008. március 13. csütörtök 10:29 - Hírextra
Az Egyesült Államok olyan, a globális rakétavédelmi rendszerébe illeszkedő telepítéseket tervez Európába, amelyek stratégiai fontossággal és geopolitikai jelentőséggel bírnának. Természetesen a rendszer sem lenne teljes körű, nem minden országot érintene a lefedettségi zóna.

A rakétavédelmi rendszer a Csehország területén működő radarok és a Lengyelországban elhelyezendő elfogó rakéták segítségével Európa nagy részét megvédhetnék olyan esetleges rakétafenyegetéssel szemben, amely akár Irán, akár Észak-Korea részéről jelentkezik.

Ám a rendszer nem tudná lefedni a délkelet-európai NATO-szövetségesek - Törökország, Görögország, Románia és Bulgária - területét. Márpedig e térség a Közel-Keletről nem túl nagy hatótávolságú rakétákkal is elérhető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását