2024. május 12. - Pongrác

A kortárs művészeti kiállítás nyílt

A kortárs magyar művészetnek a nemzetközi művészeti életbe való beillesztése a Léna,Roselli Galéria célja, melynek bemutatkozó kiállítását március 20-tól tekinthetik meg az érdeklődők a fővárosi Olof Palme Házban.
2008. március 13. csütörtök 17:24 - Hírextra

Mindezt Veszely Beáta mondta el, a galéria művészeti tanácsadója a tárlatot beharangozó csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón. A divatszakmában ismert Orosz Ilona Léna által létrehozott galéria a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében rendezi meg "Új Kor Társ" című kiállítását, amely 10 napig látható Budapesten, majd New Yorkba, azt követően Párizsba utaztatják.

A Budapesten bemutatott anyaggal nyílik meg a spanyolországi Valenciában a Léna,Roselli Galéria ez év novemberében, de hagyományteremtő céllal évente nagyszabású, csoportos kiállítást rendeznek Magyarországon a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében - mondta el Veszely Beáta, hozzátéve: a tulajdonos legfontosabbnak a "moszkvai kapcsolatot" tartja, a galéria erősíteni kívánja orosz kapcsolatait, s betörni a kortárs orosz művészeti szférába.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a moszkvai és spanyol kapcsolatokon túl a New York-i magyar intézettel és több bécsi galériával is felvették a kapcsolatot. A Léna'Roselli Galéria a kortárs magyar művészet mecenatúráját vállalta, fiatal, kezdő művészek, és már ismert művészek segítését.
Az "Új Kor Társ" című tárlat magyar alkotók mellett nemzetközileg elismert angol, spanyol és amerikai művészek munkáit mutatja be: festmény, grafika, fotó, videó, performansz, installáció egyaránt gazdagítja az anyagot.

A kiállításon Csurka Eszter, El-Hassan Róza, Bukta Imre, Bernát András, Nádler István, Robert Marcell, Németh Miklós, Szikora Tamás, Veszely Beáta, Veszely Ferenc, Gaál Endre, Károlyi Zsigmond, Kovács Lola, a spanyol Queralt Lencinas és Jordi Palláres, az amerikai Diana Kingsley és Billy Name, a holland Marlene Dumas és az angol David Wilkinson munkáit láthatják az érdeklődők.

A tárlatot irodalmi műsor, táncelőadás, koncert, divatbemutató egészíti ki: a vernisszázst Veszely Beáta és Szmrecsányi Márton lovas performansza színesíti, 27-én Havas Judit ad Spanyol estet, a március 30-i zárónapon "Sentiments" címmel Joó Beatrix és Kovács Andor divatbemutatóját láthatja és Szakcsi Lakatos Béla koncertjét hallhatja a közönség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását