2024. április 29. - Péter

Paplan-, párna- és pléddivat

Hőmérsékletváltozásra reagáló paplan, hajtogatható párna, minimálstílusú pléd, szatén ágynemű, amelyet soha sem ágyaznak be - a textilipar eme ágazatának újdonságait mutatta be az egyik piacvezető cég szerdán a Stefánia Palotában.
2008. március 12. szerda 18:05 - Hírextra

Az egyik különleges töltetű paplan egy szabadalmaztatott technológia révén úgynevezett PMC-mikrokapszulákat, hőmérsékletre változó halmazállapotú anyagokat tartalmaz. Ezek a kapszulák a testmeleg hatására felmelegszenek, megolvadnak (azaz felveszik a hőt), azonos hőmérséklet esetén pedig hűsítő hatást váltanak ki. Ha meleg van, a mikrokapszula szilárd halmazállapotúból folyékonnyá válik és hűtő hatást vált ki.

A természetes szálú töltetek iránt a legnagyobb a kereslet - mondta az MTI munkatársának Mayer Katalin, a Billerbeck marketingvezetője. - A pamut, a len, a libatoll, a gyapjú reneszánsza ma is tart.

Fontos szempont az antibakteriális hatás, a szagmentesség, a moshatóság, az allergiaveszély kiküszöbölése.

Az egyik pamutpaplan sajátos kikészítése színtelen, szagtalan, tartós bevonatot képez a textílián, a baktériumok, gombák, a poratkák, mikroorganizmusok és algák ellen.

A gyapjúpaplan és -párna változatlanul keresett. Mivel az emberi test párolgását felveszi a gyapjú, nem praktikus huzat nélkül használni ezeket, higiéniai szempontból sem, no meg a nedvességtől egy idő után filcesedhet is az anyag.

Újdonság a hajtogatható párna, amely egyaránt használható a keményebb és magasabb, illetve a laposabb párnát kedvelők számára, mert a fekvő ember a feje, nyaka alá kényelmének megfelelően gyűrögetheti, forgathatja, szabályozhatja.

A plédek között jónéhány a legdivatosabb lakberendezési trendekhez igazodik: fekete-fehérek, sötét színűek, geometrikus mintájúak ugyanúgy találhatók köztük, mint a klasszikus bútorokkal berendezett lakásokhoz illő, szolid mintájúak.

Az ágynemű ma már nem eltakarni, beágyazni való holmi, hanem látványos, elegáns divatcikk. A különleges szatén garnitúrák a legdivatosabb színekben - feketében, ezüstben szürkében, bronzban és fehérben - kaphatók, de akadnak a mediterrán otthonok vörös-narancsos hangulatához illőek is.
Nagy divat az ágy díszeként is alkalmazható, sokféle nagyságú párna, amelyek nem ugyanolyan mintájúak, de illeszkednek egymáshoz, és a pompa, az elegancia hatását keltik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását