2024. április 26. - Ervin

Közös álláspontot akar a képviselő

A 2008. március 13-14-én megrendezésre kerülő Európai Tanácsülés alkalmából, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén a Tanács és a Bizottság képviselőinek jelenlétében, a képviselők vitát folytattak az Európai Unió előtt álló kihívásokról.
2008. március 12. szerda 17:49 - Hírextra

Dobolyi Alexandra szocialista EP képviselő, a Külügyi Bizottság tagja a plenáris vita alkalmából felhívta a figyelmet arra, hogy a lehető legrövidebb idő alatt ki kell alakítani egy európai uniós álláspontot olyan, mára a mindennapjainkat meghatározó és befolyásoló kérdéskörökben, mint a klímaváltozás, az energiabiztonság, vagy nem utolsó sorban a pénzügyi piacok helyzete. Fontos, hogy a tavaszi Tanácsülés, mely útjára indítja a lisszaboni stratégia következő három éves ciklusát, ezen kihívásokat szem előtt tartsa.

A globalizált világban az európai siker folytatásához mind a három kérdés hatékony kezelése elengedhetetlen. Dobolyi hangsúlyozta, egyre sürgetőbbé válik, hogy megállapodásra jussunk a klíma és az energiakérdéseket érintő témakörben. Hatékony megoldást kell találni az európai energiafüggőségre szem előtt tartva az európai termékek gazdasági versenyképességének fenntartását.

A képviselő asszony megjegyezte, hogy újabban szemtanúi vagyunk az önálló gazdasági alapok felemelkedésének, és gondoskodnunk kell róla, hogy tevékenységük során az átláthatóság és a megbízhatóság biztosítva legyen. Hatékony szabályokat kell teremteni ezen alapok működéséhez.
Időszerű, hogy a tavaszi Európai Tanács foglalkozzon a kérdéssel, és ki kell alakítani egy egységes európai megközelítést minél-előbb, annak érdekében, hogy elkerüljük a jelenleg észlelhető bizonytalanságokat.

Nem utolsó sorban, a Tanácsülésnek el kell fogadnia minden lehetséges és egyben nélkülözhetetlen intézkedést, hogy erősítsük a kötelező keretszabályozást a pénzügyi piacok stabilitása érdekében.

A válság, ami érintheti az európai polgárokat, még nem múlt el, a legrosszabb még előttünk lehet! A Tanácsülés mottója nem lehet más, mint: Nem vesztegethetünk időt!- zárta Dobolyi.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását