2022. augusztus 8. - László

Kés alatt a férfiak

Az Egyesült Államokban tavaly már több mint egymillió férfi végeztetett magán szépészeti plasztikai műtétet, ez 17 százalékkal több mint 2006-ban. A tengerentúli férfiak körében immár nem szégyen a kozmetikai sebészet, jóllehet tavaly tízszer annyi nő vál
2008. március 12. szerda 10:32 - Hírextra

A férfiak körében a botoxinjekciós kezelés, valamint a zsírleszívás volt a legnépszerűbb beavatkozás. Az erősebb nem ellenérzésének eloszlatását segítette, hogy egyre több szakorvos és egészségügyi központ kínál kimondottan férfiakra szabott programokat.

A nők tavaly 10,6 millió beavatkozásnak vetették alá magukat. A mindkét nem körében tavaly elvégzett 11,7 millió plasztikai műtét rekordközeli: majdnem elérte a 2004-es 11,8 milliós csúcsot. A 2007-es adat mindenesetre 457 százalékkal haladja meg az 1997-ben végrehajtott beavatkozások számát.

A kozmetikai célú műtétek páciensei tipikusan 35 és 50 év közöttiek, akiket az 51-64 közötti korosztály követ. Tavaly az öt legnépszerűbb szépészeti sebészeti beavatkozás sorrendben a zsírleszívás, a mellnagyobbítás, valamint a szemhéjfelvarrás, a hasplasztika és a mellkisebbítés volt. A nem sebészetinek minősülő beavatkozások között a leggyakoribb volt a botoxkezelés, a hialuronsavas ráncfeltöltés, továbbá a lézeres szőrtelenítés, a bőrcsiszolás és a lézeres arckezelés.

Egy botoxinjekciós kezelés az Egyesült Államokban átlagosan 380 dollárba került, míg egy mellnagyobbítás ára 4000 dollár. A zsírleszívást 3000 dollárért lehet megrendelni, az orrplasztikát 4400 dollárért. Az amerikaiak tavaly összesen 13 milliárd dollárt költöttek különböző szépészeti műtétekre.

Az évek óta legnépszerűbb botoxkezelések száma tavaly 12,8 százalékkal csökkent 2006-hoz képest; az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet szerint ugyanis a botox bénulásos betegséget idézhet elő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását