2024. április 27. - Zita

Felmondták két körzeti stúdió szerződését

Pénzügyi okból, indoklás nélkül mondta fel két körzeti stúdiója - a debreceni és a soproni - szerződését a Magyar Televízió (MTV) - tudható meg a köztévé sajtóosztálya által az MTV kérdéseire hétfőn adott válaszokból.
2008. március 10. hétfő 20:01 - Hírextra

"A két szerződés felmondására az MTV-t pénzügyi keretei kényszerítették. Az infláció miatt ugyanis reálértéken mintegy kétmilliárddal kevesebből kell a Magyar Televíziónak 2008-ban gazdálkodnia" - közölte a sajtóosztály, jelezve, hogy minden területén keresik az eddigieknél gazdaságosabb megoldásokat.

Arról, hogy ezzel mennyi pénzt takarítanak meg, közlésük szerint csak azt követően tudnak válaszolni, hogy megtalálták új együttműködő partnerüket.

Az MTV sajtóosztálya a múlt héten erősítette meg az MTI érdeklődésére: az MTV éjjel-nappal sugárzó regionális csatorna indítását tervezi. Az új csatorna - amelyhez újsághirdetésben keretek együttműködő partnert - legkorábban jövőre debütálhat.

Boronkay Gusztáv, az MTV soproni regionális stúdióját működtető Pannon-Sopron Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a múlt kedden távozott Rudi Zoltán tévéelnöki aláírásával érkezett levél szerint május negyedikével mondja fel - indoklás nélkül - szerződésüket az MTV.

Úgy vélik, hogy nem szakmai hiányosságok vezettek ehhez a lépéshez, hiszen 2000 óta készítik a nyugat-magyarországi regionális műsorokat, s eddig egyetlen olyan jellegű jelzés sem érkezett hozzájuk, ami arra utalt volna, hogy hibáztak - mondta, megjegyezve, hogy annak ellenére is indulnak az MTV napokban közzétett, regionális közéleti műsorok gyártására kiírt pályázatán, hogy annak szövege számos kérdésre nem ad választ.

Tisztázatlan egyebek között, hogy mekkora időtartamban milyen műsorokat kell készíteni az egyelőre még nem létező csatorna számára - sorolta, megemlítve, hogy április 15-ig kell benyújtaniuk pályázatukat, miközben most felmondott szerződésük még bő két hétig érvényben lesz.

Széles Tamás, a Debreceni Városi Televízió (DTV) Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek arról beszélt: meglepte őket, hogy az MTV májusi hatállyal felmondta műsorgyártási szerződésüket, amelyet hat éves együttműködés után február 21-én hosszabbított meg a köztelevízió.

Az ügyvezető nem kívánta kommentálni az ügyet, annyit mondott, hogy tájékozódnak, s keresik a kapcsolatot az MTV múlt héten kinevezett alelnökével. Mint mondta, a műsorgyártás egyébként folyamatos, s a meglévő szerződésnek megfelelően történik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását