2024. április 28. - Valéria

Az MSZP érvényt fog szerezni a népszavazás eredményének

Az MSZP-frakció érvényt fog szerezni a népszavazás eredményének - mondta Varju László, a szocialista párt parlamenti frakcióvezető-helyettese hétfőn Budapesten, a képviselőcsoport ülése után újságíróknak.
2008. március 10. hétfő 14:30 - Hírextra

Támogatjuk, hogy a kormány és a Fidesz beadványait egyaránt gyorsított eljárásban tárgyalja az Országgyűlés - közölte Varju László annak kapcsán, hogy a képviselőcsoport a népszavazás eredményeivel foglalkozott.

Kitért arra, hogy a házbizottság a nap folyamán dönt arról, miként tárgyalja az előterjesztéseket a Ház.
Bízom abban, hogy a parlament akár még hétfőn meghozza a megfelelő döntéseket - fűzte hozzá.

Az MTI kérdésére Varju László elmondta, hogy a frakcióülésen elhangzott hozzászólásokban volt szó Horn Gábornak, az SZDSZ ügyvivőjének vasárnap esti szavairól. A Hír TV rögzítette, amint a liberálisok népszavazási kampányának vezetője sértő megjegyzéseket tett Gyurcsány Ferencre és az MSZP elnökségére, miközben a kivetítőn a miniszterelnöknek a népszavazás eredményét értékelő sajtótájékoztatóját nézte.

Az MSZP-frakció nem foglalt állást a kérdésben - mondta Varju László.
A távirati iroda úgy tudja, a frakcióülésen többen kifogásolták Horn Gábor szavait, többen egyenesen lemondásra szólították fel a kisebbik kormánypárt politikusát. Az ügyvivő vasárnap többek között azt ecsetelte, hogy a választók elküldték a kormányt.

Egy másik kérdésre Varju László azt mondta, személyes véleménye szerint egy ilyen mondat után ki-ki gondolja végig, mit mondott, és vonja le a következtetéseket. A frakcióvezető-helyettes ezzel arra reflektált, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt mondta, lezártnak tekinti az ügyet, ha Horn Gábor bocsánatot kér tőle, a szocialista frakció azonban ezt kevesellte.

Horn Gábor hétfőn közleményt adott ki, amelyben elnézést kért mindenkitől, akit tegnapi mondataival megbántott. A liberális ügyvivő hangsúlyozta: "a Fidesz a kampány során végig azt próbálta elhitetni, hogy a népszavazás nem csak három szakkérdésről, hanem a kormányról szól. Nincs kétségem afelől, hogy ezt sokan el is hitték nekik. E véleményemet fogalmaztam meg tegnap egy beszélgetés során igencsak szabados módon, amit az egyik televízió kamerája rögzített. Választási éjszakákon mindig szabadabban nyilatkozik az ember, főleg ha azt gondolja, nem a kameráknak beszél".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását