2024. április 28. - Valéria

Magyar regény finnül

Szerb Antal kultuszregénye, a Pendragon legenda finn nyelvű kiadását hétfőn este mutatják be a Helsinki Magyar Kulturális és Tudományos Központban Trendek és rejtélyek - a magyar irodalom legnépszerűbb írói címmel, a Magyar Kultúra Hetei programsorozat ré
2008. március 9. vasárnap 14:06 - Hírextra

A regényt Juhani Huotari fordította finn nyelvre és az Atena Kiadó gondozta. A bemutatón Outi Hassi műfordító tart előadást a magyar irodalom legnépszerűbb íróiról és a műfordítás nehézségeiről illetve gyönyörűségeiről - mondta el az MTI-nek Pap Éva, a magyar intézet igazgatója.

Szerb Antal (1901-1945) volt a XX. század eleji magyar irodalom egyik legmeghatározóbb személyisége. A Pendragon legenda volt az első regénye, amelyet a műfordítások révén az elmúlt években egész Európában megismerhettek.

A Pendragon legendában Szerb Antal kiválóan ötvözte a történelmi rémregényt, a fantáziát és az izgalmat, az irodalmat és az okkultizmust. A mesterien megírt klasszikus rejtvényei egészen az álomszerű végkifejletig izgalomban tartják az olvasót.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását