2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ítélet az egymilliárdos csalás ügyében

Csaknem egymilliárd forint csalás miatt ítélte el csütörtökön nem jogerősen a Zala Megyei Bíróság az Erste Bank volt vezető munkatársát és tizenöt társát - írta pénteki számában a Zalai Hírlap.
2008. március 7. péntek 10:59 - Hírextra

A bank 806 millió forint csalás miatt tett feljelentést volt munkatársa ellen, akit 2003-ban őrizetbe vettek. Cs. I. és a bank hitelszervezője a hitelek kifizetését fiktív számlákkal és szerződésekkel igazolták. A fedezetül szolgáló ingatlanokról, értéktárgyakról hamis iratokat csatoltak a kérelmekhez: előfordult, hogy a 2,2 millió forint értékű ingatlant 220 millió forintra értékelték, a dokumentumokhoz másik ingatlanról készült fotót mellékeltek.

Cs. I.-t a megyei bíróság nyolc év, a hitelszervezőt hét év börtönbüntetésre ítélte, és elrendelte előzetes letartóztatásukat. Tizennégy társukra másféltől két és fél évig terjedő szabadságvesztést szabtak ki. Az ítélet ellen több vádlott is fellebbezett.

Az Erste Bank mindeddig nem jelentette be kárigényét: s ha a törvényes határidőig nem teszi meg a szükséges lépéseket, a bíróság feloldja a vádlottak vagyontárgyaira elrendelt zár alá vételt - olvasható a lapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását