2024. április 25. - Márk

Hiller támogatja a Fideszt

Az oktatási tárca támogatja Pálinkás József (Fidesz) javaslatát, amely szerint egy természettudományos tárgyból kötelező lenne az érettségi vizsga - erről Hiller István szakminiszter beszélt egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen. A miniszter úgy számolt, hogy
2008. március 6. csütörtök 12:50 - Hírextra
A tárca vezetője örömét fejezte ki, hogy a felvetés ellenzéki oldalról érkezett. Mint mondta, összhangban van a tárca szándékaival, hogy lépéseket tegyenek az integrált természettudományos oktatás felé.

Az Új Tudás, Új Iskola program egyik pillére részeként hatékonyabbá szeretnék tenni a természettudományok oktatását, s korszerűbb szemléletű, a diákok számára használható tananyagokat, új módszereket, eszközöket szeretnének a természettudományokat oktató tanárok kezébe adni.

A tervek között szerepel az is, hogy a szakmai szervezetekkel közösen programot indítsanak a természettudományos műveltség népszerűsítésére.

E célra 2009-ben és 2010-ben 200-200 millió forintot fordítanának uniós forrásokból.
A miniszter kérdésre válaszolva leszögezte: semmiképpen sem kívánják csökkenteni a természettudományos tárgyak óraszámait.

Pálinkás József közelmúltban előterjesztett javaslatát az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottsága konszenzussal fogadta el. Eszerint megvizsgálják egy természettudományos tárgy kötelező érettségi tárggyá tételét, illetve az integrált oktatás lehetőségét az iskolákban. Pálinkás József akkor reményét fejezte ki, hogy kezdeményezése három-négy éven belül megvalósulhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását