2024. április 27. - Zita

Körjegyzőség

Márciustól körjegyzőséget működtet két Jász-Nagykun-Szolnok megyei kistelepülés, Pusztamonostor és a tőle közúton hat kilométerre elérhető Jászágó; a körjegyzőség gesztortelepülése a kereken 1.700 lakosú Pusztamonostor - közölte az új feladatot ellátó kör
2008. március 5. szerda 13:04 - Hírextra
Az önkormányzati illetve államigazgatási feladatok közös ellátását szolgáló társulási formát a 700 lelkes Jászágó kezdeményezte, miután az 1.000 fő alatti lakosú helységek esetében az állami támogatás a körjegyzőség megalakításához kötött - tette hozzá Mudris Andrásné.

Tájékoztatása szerint a körjegyzőség létrehozásával a kereken 180 millió forintos költségvetésű Pusztamonostor és 90-100 millió forintból gazdálkodó Jászágó éves szinten nyolcmillió forint többletpénz kapott az államtól a közös hivatalra. A két település polgármesteri hivatalában az összesen kilenc köztisztviselői státusz megmaradt, a jászágói jegyzői poszt viszont megszűnt.
Az együttműködési megállapodás szerint a két önkormányzatnak évente kétszer közös testületi ülést kell tartani. Mudris Andrásné minden héten kedden tartózkodik Jászágón az ottlakók ügyeinek intézésére. Mint mondta, a körjegyzőség első komoly erőpróbája a március 9-ei ügydöntő népszavazás lebonyolítása lesz.

Az állami elvárás és a gazdasági kényszer miatt az alföldi megyében körjegyzőséget működtet már az idei év elejétől Mezőtúr és Mesterszállás, valamint a Jászságban Jászszentandrás és Jászivány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását