2024. április 19. - Emma

Az e-bevallás a könyvelőket is megtréfálja

A könyvelőirodák azt állítják, hogy a bevalláskitöltő program és az APEH ellenőrző programja nincs összhangban egymással. Palik Vera, az Adótanácsadók Egyesülete felügyelő-bizottságának az elnöke a Magyar Hírlapnak azt mondta: a személyi jövedelemadó-beva
2008. március 3. hétfő 09:08 - Hírextra

Az egyéni vállalkozók elektronikus szja-bevallásában az adóhatóság informatikai szakemberei elfelejtették az egészségügyi hozzájárulás (eho) kitöltését beállítani - áll a lap hétfői számában.
Több könyvelőiroda szerint az eho elszámoláson kívül gond van még a nullás bevallásokkal is, mert az Ügyfélkapun belüli adófolyószámlán lévő egyenlegben egyelőre nem szerepelnek.

Az adóhatóság szakemberei szerint az internetes nyomtatványkitöltő és az APEH belső ellenőrző programja eltérhet egymástól, ugyanis a belső ellenőrző program szélesebb összefüggések vizsgálatára képes: jobban tud dolgozni a tényleges előzményadatokkal, és eltérés esetén az adott hibaágra továbbítja a bevallást.

A revizorok a lapnak azt nyilatkozták, hogy az internetes kitöltő program csak segít, nem kitölt és csak az egyes sorok közötti összefüggéseket vizsgálja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását