2024. április 28. - Valéria

Környezetvédelmi érdekeink a határon túl

Hazánk környezetvédelmi érdekeit külkapcsolatain keresztül is fokozottan érvényesíti - erről állapodott meg Göncz Kinga külügyminiszter és Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter pénteki megbeszélésén.
2008. február 29. péntek 13:45 - Hírextra

A megbeszélésen a két miniszter elsősorban a magyar külkapcsolatokat is érintő kérdéseket tekintette át, többek között a Rába szennyezését, a tervezett heiligenkreuzi szemétégető- és a tőketerebesi hőerőmű-projektet, a németországi eredetű hulladék illegális Magyarországra szállítását, a verespataki bányaprojektet, illetve a Tisza ukrajnai hulladékszennyezését - írta a környezetvédelmi tárca MTI-hez eljuttatott közleményében.

A tájékoztatás szerint a két tárcavezető egyetértett abban, hogy a környezet megóvása Magyarország és az érintett országok, valamint állampolgáraik közös érdeke, ami a külföldi partnerekkel közös gondolkodást, és egymást támogató cselekvést igényel. A magyar diplomácia is hatékonyan közreműködik abban, hogy sikerüljön érvényt szerezni ezeknek a környezetvédelmi érdekeknek, számítva az érintett partnerországok, önkormányzatok és a civil társadalom támogatására is.

A tárcavezetők egyúttal megvitatták, hogy milyen előkészítő munkát, tárcaközi és társadalmi együttműködést igényel a Magyarország számára kiemelkedően fontos európai bizottsági klíma- és energiapolitikai intézkedési csomag. Ez az Európai Unió erőfeszítéseinek is középpontjában álló ügy, ezért a két politikus egyetértett abban, hogy e kérdéskör hatékony, eredményes kezelése alapvetően fontos a hazai, európai integrációs és nemzetközi - két- és többoldalú - politikában egyaránt.

Göncz Kinga és Fodor Gábor megállapodott abban is, hogy minisztériumaik a továbbiakban is rendszeresen egyeztetnek az érintett kérdésekben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását