2024. április 26. - Ervin

Szellemhajókat hozott felszínre a vihar

Régi hajóroncsok, történelmi ágyúk, erdőmaradványok és geológiai érdekességek bukkantak fel a múlt télen hatalmas viharok sújtotta Oregon állambeli tengerparton.
2008. február 27. szerda 12:20 - Hírextra
Az egyik hajóroncsot nemrég sikerült azonosítani: 1944. június 23-án futott zátonyra a Coos-öbölben, fát szállított, és George L. Olson a neve. A roncs turistalátványosság lett, és az érdeklődés olyan nagy, hogy a hatóságoknak el kellett terelnie a forgalmat a hajó körül, és feliratokat kellett elhelyezniük, amelyeken arra figyelmeztetik az embereket, hogy kerülsék el a térséget, amely régészeti lelőhely.
Az Egyesült Államok északnyugati részén fekvő állam tengerpartján a mozgó homok miatt több helyen régi erdők tönkjei bukkannak elő, az egyiket négyezer évesre becsülik. A helybéliek azt mondják, hogy negyven éve nem láttak efféle tönköket arrafelé.

Arch Cape-nél találtak két történelmi ágyút is, amelyek valószínűleg a Columbia-folyónál 1846-ban elsüllyedt hajóról származnak.

De érdekes geológiai formációk, csaknem egy méter magas vaskúpok, úgynevezett vörös tornyok is előbukkantak a tengerpart homokjából.

Mindez azután történt, hogy múlt decemberben hatalmas viharok söpörtek végig Oregon államon, sok ezer épületet, utat és hidat károsítva meg, a becsült kár 60 millió dollár (10,3 milliárd forint). A legnagyobb természeti rombolás Vernoniában történt, ebben a városkában 2400-an élnek, és az áradások 300 lakóházat tettek tönkre, valamint iskolákat és üzleteket is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását