2024. április 20. - Tivadar

Paraméterkönyv - Tarlós ráparancsolt Demszkyre

Tarlós István követeli Demszky Gábor főpolgármestertől, hogy azonnal vonja vissza a BKV paraméterkönyvének tervezett módosítását; a fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetségének vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt is kijelentette, hogy vélemény
2008. február 27. szerda 12:37 - Hírextra
A főpolgármester kezdeményezzen szakmai egyeztetést az ügyben, és biztosítsa a város alapvető működést - mondta Tarlós István a Ki vezeti a fővárost? címmel tartott sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus közölte, "el kell felejteni" a paraméterkönyv-változtatást, mert az ember- és városellenes. "A dilettantizmus, az embertelenség, és az ostobaság iskolapéldája" - fogalmazott.
Hozzátette: "aki ilyet megtesz, az egyszerűen őrült".

Tarlós István szerint a paraméterkönyv változtatással az 1940-es évekbe lépne vissza Budapest, - mint mondta - több külső kerületben megszűnne a tömegközlekedés.

Tarlós István szólt arról is: bizonyos jelek arra mutatnak, hogy a főváros vezetése egyszerűen összeomlott, - mint közölte - egymásnak ellentmondó nyilatkozatok sora látott napvilágot, valamint a főpolgármester és helyettese folyamatosan ellenmondásban vannak.

Arra, hogy miből pótolná a hatmilliárdos deficitet, példaként hozta fel a 4-es metró építési költségeinek egy év alatti százmilliárdos drágulását, "a botrányos" négymilliárdos használtbusz tendert, valamint az AAM Tanácsadó Zrt. hárommilliárdos szerződését.

Tarlós István úgy fogalmazott: "a végtelenségekig fokozott költségeken lebonyolított presztízsberuházásoknak az az ára, hogy a város működése egyszerűen csődbe kerül".

A politikus elmondta: a fővárosi ellenzék úgy látja, hogy a BKV-nál megtett ésszerűtlen intézkedéseknek értelmi szerzőit a Városháza falain belül kell keresni. Antal Attilát, a BKV vezérigazgatóját úgy tűnik beletolták egy helyzetbe, inkább áldozata ennek a szituációnak, mint előidézője - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását