2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hugh Grant és a halálos betegség

Hugh Grant kormánytámogatást kért egy, a halálos betegeket otthonukban ápoló brit jótékonysági szervezet számára. A neves brit filmsztár a közelmúltban édesanyját vesztette el hasnyálmirigyrák következtében.
2008. február 27. szerda 14:03 - Hírextra
A végső stádiumban lévő rákbetegek ápolására alakult Marie Curie jótékonysági szervezet ápolónői gondoskodtak róla otthonában.

"Talán közhelynek tűnik, de ők tényleg angyalok. Eljöttek, gondoskodtak az anyámról, beszélgettek vele" - szólt Grant nagyrabecsüléssel a nővérek munkájáról, amely elfogadhatóvá tette édesanyja utolsó napjait.

A színész szerint azonban sokan nem tudnak erről a lehetőségről, holott a menthetetlen betegek többsége jobban szeretné otthonában leélni az utolsó napjait.

"Az emberek aggódnak, hogy koloncok lesznek családjuk nyakán, ha otthon maradnak, de ha egy Marie Curie-nővér az ágytálazástól a fájdalomcsillapításig mindenről gondoskodik, akkor ez valódi lehetőséggé válik" - érvelt Grant.

A Marie Curie szervezet a szigetország négy térségében próbálja ki az általuk "Delivering Choice"-nak, azaz a "választás házhozszállításának" nevezett mintát. Az ápolás és tanácsadás mellett létrehoztak egy sürgősségi csoportot is, amely a helyszínre kihívott mentősökkel érkezve a sürgősségi ellátás után mindent elkövet, hogy ne kelljen újból kórházba szállítani a beteget.

A brit kormány 2005-ben letette a garast amellett, hogy többet kell tenni a haldoklók otthoni ellátásának lehetővé tételért, mindeddig mégsem biztosította az anyagi hátteret - emlékeztetett Grant.
A jótékonysági szervezet hatmillió fontot (mintegy kétmilliárd forintot) kért a kormánytól, hogy az egész országban bevezethesse az otthonápolási programot - írta a BBC internetes hírszolgálata.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását