2024. március 29. - Auguszta

Hazaengedték a síliftből kiesett kislányt

Hazaengedték szerdán a klagenfurti baleseti kórházból azt a magyar kislányt, aki a múlt hét elején kiesett a síliftből a karintiai Villach közelében, és eltörte a lábát. A 11 éves gyerek hazaszállításának költségét a magyar biztosító állta, a mentőről is
2008. február 27. szerda 17:00 - Hírextra
A kisfiút, aki ugyancsak megsebesült a balesetben - ő a kezét törte el -, a kórház tájékoztatása szerint pénteken engedik ki. A kislányhoz hasonlóan ő is jól van, már kikerült az intenzív osztályról.

A baleset a múlt elején történt a gerlitzeni sívidéken. Eddig még tisztázatlan okból a kislány hét méter magasból kiesett annak a négyférőhelyes síliftnek az üléséből, amelyen csak ők ketten utaztak. A másik gyerek - feltehetően pánikból vagy segítségnyújtási szándékkal - utána ugrott.

Az MTI értesülése szerint az osztrák rendőrség vizsgálata során abból indult ki, hogy a gyerekek játszottak, húzkodták-emelgették a biztonsági kart, amely váratlanul kinyílt, és a kislány a mélybe zuhant. Azt még vizsgálják, hogyan engedhetett el a biztonsági szerkezet.

Mindkettőjüket helikopterrel szállították a klagenfurti baleseti kórházba.

A gyerekek egy szegedi iskoláscsoport tagjaiként tartózkodtak a karintiai sítáborban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását