2024. április 26. - Ervin

5-6 érem a cél

Minden szakágtól érmet, azaz összesen 5-6 dobogós helyezést vár a magyar sportlövők szövetségi kapitánya a svájci Winterthurban szombatig zajló légfegyveres Európa-bajnokságon.
2008. február 26. kedd 12:42 - Hírextra

A kontinensviadalon a juniorok, illetve az olimpiáról kiszorult futócéllövők már kedden megkezdik küzdelmeiket, míg az ötkarikás játékokon is szereplő férfi és női puska és pisztoly viadalokra pénteken és szombaton kerül sor.

Kissné Oroszi Edit szakvezető előzetesen leszögezte, hogy a magyar csapatot ezúttal két részre kell osztani. A szakág három kvótás versenyzője, Sidi Péter (puska), Tóth Anita (puska) és Csonka Zsófia (pisztoly) számára ugyanis a svájci verseny csupán egy állomása a pekingi felkészülésnek, míg a többieknek ez az év fő versenye, most kell kihozniuk magukból a legtöbbet.

"Az olimpiai indulóinknak remek fogódzót ad ez a verseny, hiszen kiderül, hogy hol is állnak jelenleg, illetve az itteni esetleges hibákból rengeteg tudnak majd tanulni. Ezért most nem is az a fontos, hogy komoly eredményeket érjenek el. Persze Sidi Péternél nem szabad elfelejteni, hogy ő mindenütt nyerni akar, így itt is, s az idei eredményei alapján erre van is esélye" - nyilatkozta a kapitány, hozzátéve, hogy Tóth és Csonka egyébként sem légfegyverben, hanem elsősorban a 25 méteres számokban jobb.

Az érmet Sidi mellett a felnőtteknél elsősorban a futcéllövő Sike Józseftől lehet remélni, de a pisztolyos Sike Renáta és a puskás Joó Éva is jól szerepelhet, mint ahogy a férfi pisztolyban szereplő Csizmadia András is remekül lőtt az elmúlt időszakban. A junioroknál szintén több számban akad dobogó várományos magyar sportlövő.

"Nagyon bízom benne, hogy Sike Renátának jól jön ki majd a lépés, ugyanis neki szeretnénk majd egy kvótát kérni a nemzetközi szövetségtől a visszaadott helyekből. Ehez pedig jól jönne egy kiváló Eb-szereplés" - mondta a kapitány.

Az Európa-bajnokságon óriási mezőny, 46 ország 535 versenyzője indul.

A magyar csapat:
férfiak:
puska: Kecső Zoltán, Mlinkovics Tibor, Sidi Péter
pisztoly: Csizmadia András
futócél: Sike József, Tasi Tamás

nők:
puska: Joó Éva, Tóth Anita, Vincze Kinga
pisztoly: Csonka Zsófia, Sike Renáta
futócél: Kuti Orsolya
junior fiúk:
puska: Kapás István
pisztoly: Varga András
futócél: Boros László
junior lányok:
puska: Biatovszki Mira, Karmacsi Ildikó, Veres Kata
pisztoly: Babicz Sára, Eiselt Judit, Nemes Adrienn
futócél: Keczeli Bianka

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását