2024. május 4. - Mónika, Flórián

Navracsics a politikai kitörésről

A szigorú és fegyelmezett költségvetési politika lehet a kitörés egyik alapja, ez teremtheti meg a feltételeket a gazdaság növekedéséhez - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője csütörtökön Hódmezővásárhelyen.
2008. február 22. péntek 07:16 - Hírextra
"A gazdasági növekedés, a munkahelyteremtés, a kis- és közepes vállalkozások azok, amelyek kivezethetnek minket a válságból" - mondta a politikus egy lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

A frakcióvezető szerint felelős kormányzati politikával olyan országot kell teremteni, ahol nemcsak otthon érezhetik magukat az emberek, hanem ha lépésről-lépésre is, de gyarapodhatnak.
Úgy fogalmazott: "Minden kormány csak annyira sikeres, amennyire polgárai sikeresek. Ha a magyar társadalom, a magyar emberek sikeressé válnak, akkor sikeres lesz a kormányzás is, és sikeresek lesznek a politikusok is".

Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke kifejtette, az elmúlt években Magyarország tekintélye a nemzetközi színtéren látványosan megrendült. "Ennek nem elhanyagolható eleme az, hogy a kifejezetten pártpolitikai és gazdasági csoportérdekek kezdték maguk alá temetni a magyar nemzeti érdekképviseletet" - tette hozzá.

Mint hangsúlyozta, a hazai külpolitikának egyszerre kellene a magyar állam és a magyar nemzet érdekeit képviselnie. Ez az egyensúly megbomlott, helyreállítása rendkívül komoly feladat lesz - mutatott rá.

A kormány jelenleg semmilyen térségpolitikát nem folytat, nem foglalkozik a délszláv helyzettel, és nem lehetett tudni és most is csak sejteni lehet a magyar álláspontot Koszovó ügyében - mondta Németh Zsolt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását