2024. május 10. - Ármin, Pálma

Salgótarján sportosabb lesz

Felújítják és átépítik a salgótarjáni sportcsarnokot. A beruházás 510 millió forintba kerül, az erről szóló szerződést hétfőn írta alá az önkormányzat a tendergyőztres Strabag Zrt.-vel.
2007. április 23. hétfő 17:58 - Hírextra
Székyné Sztrémi Melinda polgármester a szerződés aláírása után elmondta: a salgótarjáni önkormányzat még 2004-ben nyert 350 millió forintot a munkálatokra a Nemzeti Sporthivataltól, az Észak-magyarországi Regionális Területfejlesztési Tanács pedig 95 millióval támogatja a beruházást, ám a korábbi önkormányzat nem tudott egyezségre jutni a beruházás műszaki tartalmáról.

A jelenlegi tervek szerint a most 750 nézőt befogadó létesítményt 1500 fősre bővítik, akadálymentesítik és a küzdőterét úgy alakítják át, hogy az ne csak a röplabda, hanem a nemzetközi kosár-, és kézilabda versenyek előírásainak is megfeleljen, sőt a koncerszervezők számára is vonzóbbá váljon. Az átépítés alatt lecserélik az épület tartóelemeit és tetőszerkezetét is. A munkálatok a héten indulnak, s még októberében be kell azokat fejezni.

A beruházás tervdokumentációját nyolc cég vásárolta meg, ebből hat pályázott, s végül három céggel tárgyalt az önkormányzat. A második helyeztett a döntés miatt közbeszerzési döntőbizottsághoz fordult, ám az nem tiltotta meg a szerződéskötést - értesült a Független Hírügynökség.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását