2024. április 29. - Péter

Fal a metróban

Régi - valószínűleg XVIII.- XIX. századi - mészkőfal maradványaira bukkantak a Fővám téren folyó metró-aluljáró építkezésen pénteken Budapesten. A beruházást nem zavarja a régészeti feltárás.
2008. február 22. péntek 16:25 - Hírextra
Zádor Judit, a Budapesti Történeti Múzeum régésze, akit a fal feltárásával megbíztak, az MTI-nek elmondta: egyelőre nem lehet tudni, hogy a "nagyon szép, impozáns" fal mikor épülhetett, de az biztos, hogy 1686 - Buda visszafoglalása - után.A fal "másfél ember" magasságú; azzal egyelőre, hogy egy nagyobb építmény része, vagy önálló falszakasz, még nincsenek tisztában a régészek - tette hozzá.

A régész elmondta, hogy a fal közvetlen közelében volt a Molnár tó, így az építmény mellett annak üledékes medrére is rátaláltak.

A mészkőfalra földmunkák során találtak rá, de a metró-aluljáró építését a régészeti feltárás nem zavarja - hangsúlyozta Pető Szabolcs, a DBR Metró Projekt Igazgatóság sajtóreferense.

Hozzátette: a régészek néhány nap múlva tudnak konkrétumokkal szolgálni a falrészről, a munkálatok addig is folytatódnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását