2024. április 28. - Valéria

Szegény családok gyermekeinek ingyenes lesz az egyetem

Az alacsony jövedelemmel rendelkező családok gyermekei ezentúl ingyen tanulhatnak a kaliforniai Stanford Egyetemen (Leland Stanford Junior University).
2008. február 21. csütörtök 15:38 - Hírextra

A magánegyetem tervei szerint a jövőre életbe lépő változások után az alacsony jövedelemmel rendelkező, azaz a 100 ezer dolláros (18 millió forintos) éves jövedelmet meg nem haladó családokból érkezőknek nem kell tandíjat fizetniük. Az évi 60 ezer dollárnál (közel 11 millió forintnál) kevesebb bevétellel rendelkező családok gyermekeinek kollégiumi költségeihez is hozzájárulnak.

Karen Cooper, az egyetem pénzügyi támogatásaiért felelős igazgatója szerint a változtatásokra a közepes jövedelemmel rendelkező szülők stanfordi tanulmányi költségekkel kapcsolatos aggodalmai nyomán került sor.

A világ egyik legismertebb felsőoktatási intézményében ősztől várhatóan 36 ezer dollárra (6,5 millió forintra) emelik a tandíjat, miközben a kollégiumi és étkezési költség 11 ezer dollárba (közel 2 millió forintba) kerül majd.

Az új feltételek nyomán a Stanford 6700 hallgatója közül várhatóan minden harmadiknak nem kell majd tandíjat fizetnie.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását