2024. április 25. - Márk

Cáfolják a vizitdíj emelését

Az MSZP elnökhelyettese határozottan cáfolta, hogy kormányzati tervek lennének a vizitdíj emelésére. Juhász Ferenc erről szerdán nyilatkozott az MTI-nek, bejelentette továbbá, hogy az Alkotmánybíróság elnökének állásfoglalását kéri, adónak minősül-e a viz
2008. február 20. szerda 14:25 - Hírextra

Az elmúlt másfél évben semmilyen kormányzati jelentésben nem olvastam, nem találkoztam azzal a szándékkal, hogy a vizitdíjat emeljük meg - jelentette ki az MSZP elnökhelyettese.

Juhász Ferenc azt mondta, nem hiszi, hogy egyetlenegy párttársa is találkozott volna ilyen javaslattal. "Nem lehet olyan szocialista politikus a forrása a Magyar Nemzetnek, aki ezt az álhírt megerősíthette" - fogalmazott, hazugságnak nevezve a napilapban leírtakat.

A Magyar Nemzet szerdai számában szocialista politikusokra hivatkozva írt arról, hogy a kormány tervei között lehetőségként szerepel a vizitdíj 300 forintról 1000 forintra emelése is.

Az MSZP-s politikus arra szólította fel a lapot, hogy 24 órán belül vagy ismerje be hazugságát, vagy nevezze meg "az egészen bizonyosan nem létező" forrásait.

Juhász Ferenc úgy vélte, Orbán Viktor nem lehet olyan nagy bajban, hogy "a radikális jobboldali média a Fidesz kampánystábjával egyeztetve minden napra kieszeljen egy hazugságot és ezzel próbálja meg a választókat megtéveszteni". Szavai szerint a március 9-i népszavazásig azzal kell számolni, hogy minden nap lesz egy olyan információ, amely a választók megtévesztésére irányul.

A szocialista politikus csütörtökön levélben kéri Bihari Mihályt, az Alkotmánybíróság elnökét, hogy foglaljon állást arról, adónak minősül-e a vizitdíj. Juhász Ferenc emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor hétfőn egy vidéki fórumon rejtett adónak nevezte a vizitdíjat és a kórházi napidíjat.

Hozzátette: az Alkotmánybíróság népszavazást jóváhagyó döntésével azt is kimondta, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj nem költségvetési tétel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását