2024. április 20. - Tivadar

Korrupciógyanú Horváth Ágnes környezetében

Az "összeférhetetlenség" gyanújába keveredett Matejka Zsuzsanna, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter kabinetfőnöke - írta a hétfői Magyar Hírlap, utalva arra, hogy "közhiteles dokumentumok" szerint Matejka magánbankszámlájára is utaltak a Hospinvest Rt.
2008. február 18. hétfő 09:00 - Hírextra
Az egyik televíziós társaság által vasárnap nyilvánosságra hozott anyagra hivatkozó cikk emlékeztet arra is, hogy a MOM Parkban működő E-vitál gyógyszertárbéli tulajdonrésze miatt korábban már támadták Matejkát, mondván, olyan köztisztviselőként, aki jelentős részt vállalt a patikaliberalizációról szóló törvények előkészítésében, résztulajdonosa volt egy patikának, amely éppen e törvénynek köszönhetően jöhetett létre.

Mint írják: Matejka ettől az üzletrészétől a sajtótámadások után tavaly szeptember elején meg is vált. Hozzáteszik azonban, hogy ezután kiderült, hogy a kabinetfőnök a repülőtéren is érdekelt volt egy patikaüzletben egészen 2007. szeptember 13-ig, amikor is kilencszáz forintért megvált a Csanak Bt.-beli üzletrészétől.

Egy hónappal később Matejka Zsuzsanna számlájára több mint kilencmillió forintot utalt át a bt. Az átutalt pénz a Medigordiusz Kft. által nyújtott harminckétmillió forintos kölcsönből származik, amelyről a szerződést éppen szeptember 13-án kötötte a kft. és a reptéri patikát birtokló bt., vagyis akkor, amikor Matejka és két társa kiszálltak az üzletből - olvasható a Magyar Hírlap cikkében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását