2024. április 18. - Andrea, Ilma

"Diana terhes volt, ezért ölték meg"

Terhes volt Diana, a brit trónörökös néhai felesége, és ezt éppen halála napján fedte fel - mondta Mohamed Fayed brit egyiptomi mágnás, a Diana-ügy köré szőtt összeesküvés-elméletek fő szószólója hétfői londoni meghallgatásán, megerősítve azt a régóta han
2008. február 18. hétfő 20:23 - Hírextra

Fayed szerint fia eljegyezte a hercegnőt, és a merénylettervről Tony Blair akkori brit kormányfő is tudott.

A néhai walesi hercegnő, aki az idén lenne 47 éves, 1997. augusztus 31-ének hajnalán vesztette életét Párizsban, amikor az őt szállító Mercedes nagy sebességgel egy belvárosi aluljáró pillérének csapódott. Vele együtt meghalt akkori aranyifjú szerelme, Dodi Fayed, Mohamed Fayed fia.

Fayed, a zűrös múltú mágnás, aki a párizsi Ritz szállót és a világhírű londoni Harrods luxusáruházat is birtokolja, a baleset pillanatától fogva állítja, hogy merénylet történt, és azt is, hogy Diana terhes volt az ő fiától.

Elmélete szerint a királyi udvar azt akarta volna megakadályozni, hogy egy hithű muszlimtól - vagyis az ő fiától - származó gyermek személyében muszlim féltestvére, Dodi személyében pedig muszlim mostohaapja legyen Diana és Károly trónörökös két gyermekének, Vilmos és Harry hercegnek, akik a második, illetve a harmadik helyen állnak a brit trónöröklési sorrendben.

Az ügyet végleg lezárni hivatott, négy hónapja folyó londoni felsőbírósági - hivatalosan halottkémi - eljárás hétfői tárgyalási napján először hallgatták meg Mohamed Fayedet, aki kijelentette: Diana a szerencsétlenség előtt mindössze egy órával, személyesen neki árulta el telefonon, hogy gyermeket vár Doditól.

"Én vagyok az egyetlen a világon, akinek ezt elmondták, és azt is elárulták nekem, hogy jegyesek" - mondta.

Fayed szerint azonban az udvar nem akart eltűrni Diana mellett valakit, akinek "természetes barna bőre és göndör haja volt".

Hozzátette: Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje "kapcsolatban állt a náci mozgalommal ... egy rasszista, akit vissza kellene küldeni Németországba, vagy akárhova, ahonnan jött".

Fülöp valójában az egykori görög uralkodói dinasztia leszármazottja, és a második világháborúban a brit királyi haditengerészet tisztjeként szolgált.

A Korona nevében eljáró ügyvéd a meghallgatáson külön rákérdezett arra, hogy Fayed mit tart Károly szerepéről az általa vélelmezett merényletben. Az idős milliárdos azt mondta: a trónörökös "részt vett (a merénylet előkészítésében), mert el akarta venni Camillát ... végül ez meg is történt".

Az elvált Camilla Parker-Bowles a walesi herceg ifjúkori szerelme, akivel Károly a Dianával kötött házasság után is fenntartotta viszonyát. A trónörökös három éve el is vette feleségül Camillát.
Fayed nem kímélte a kormányfői tisztségéről tavaly leköszönt Tony Blairt sem, akit alig három hónappal a szerencsétlenség előtt választottak Nagy-Britannia miniszterelnökévé. A pénzember kijelentette: a merénylettervről Blair "és pribékjei" is tudtak, és azt jóváhagyták. Részese volt az összeesküvésnek Robin Cook akkori - azóta elhunyt - brit külügyminiszter, a brit külső elhárítás (MI6), a CIA, a francia titkosszolgálat, sőt a baleset helyszínére kivonult francia mentősök is - vélelmezte Mohamed Fayed.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását