2024. április 25. - Márk

Tiltakozásul útlezárás a 10-es úton Nyergesújfalun

Tiltakozásul a 10-es út elviselhetetlen forgalma ellen, pénteken délután egytől három óráig a fél útpályát lezárják az út mellett élők Nyergesújfalun - mondták el a szervezők az MTI-nek.
2008. június 27. péntek 09:12 - Hírextra
"Tarthatatlanná vált az itt élők helyzete, a kamionforgalom miatt nem lehet pihenni, a házak falai megrepedtek, a 10-es út mentén még soha nem volt ennyi üres, eladó ingatlan" - tette hozzá Sebák Józsefné.

A tiltakozó lakók ötven autóval zárják le az út páros oldalát, az akció megszervezésében segítséget nyújtott a polgármester és a jegyző is, mivel évek óta hiába kérik az út forgalomcsillapítását.
A nyergesújfalui lakók kezdeményezéséhez Lábatlanon és Süttőn egy-egy civil szervezet csatlakozott, így a két településen a két következő pénteken, július 4-én illetve július 11-én hasonló félpályás útlezárást tartanak.

A polgármesteri hivatal adatai szerint 2004-ben naponta 7.100 gépjármű haladt el a 10 -es út nyergesújfalui szakaszán, ez a szám 2006-ra 13.300-ig nőtt és a szervezők becslése szerint 2008-ra ismét megduplázódott. A forgalom nagy része kamion, csak a Suzuki gyárból naponta 260 megrakott tréler indul el, hetven százalékuk üresen is áthalad a településen.

A szervezők szerint a megnövekedett forgalmat súlykorlátozással és a környékbeli gyárak vagy a kormányzat pénzéből megépített elkerülő úttal kellene csökkenteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását