2024. július 21. - Dániel, Daniella

Meztelenül a metróban

Bírálatok özöne zúdult a londoni metró vezetőségére azt követően, hogy kitiltotta a földalatti járatairól a londoni Királyi Szépművészeti Akadémia egyik plakátját, amelyen az idősebbik Lucas Cranach (1472-1553) németalföldi festő egyik, meztelen Vénuszt á
2008. február 15. péntek 09:29 - Hírextra
A plakát az akadémián márciusban nyíló Cranach-kiállításra toborzott - volna - látogatókat a metróban.

A London Underground vezetősége válaszul a metró szabályzatát idézte, amely tilt minden olyan hirdetést, amely "férfiakat, nőket vagy gyermekeket szexes módon ábrázol, félig vagy egészen lemeztelenített testüket mutatja nyíltan szexuális összefüggésben". "Emberek milliói szállnak a metróra minden nap és nincs más választásuk, mint hogy lássák a kihelyezett hirdetéseket" - magyarázta a Transport for London nevű, a tömegközlekedést irányító szerv szóvivője. "Az utazók minden kategóriájára gondolnunk kell, arra kell törekednünk, hogy ne döbbentsék meg őket a hirdetéseink".

Ezzel szemben John Whittingdale, a brit alsóház kulturális- és médiabizottságának elnöke "tökéletesen eszementnek" minősítette a metró döntését, hozzáfűzve: "Ezt a képet vagy ötszáz éve festették. Elképzelhetetlen, hogy ez a klasszikus festmény bárkit is sokkolna. Felhívom a London Underground vezetőit, gondolják meg még egyszer a döntést!"

A tekintélyes és frivolnak korántsem nevezhető Royal Academy szóvivője ugyancsak csalódottan nyilatkozott.

"Nagyon kiábrándító dolog ez, a (tiltó) döntést el sem akartuk hinni - jelentette ki. - Nevetséges, hogy napjainkban ne lehessen plakátra vinni egy ötszázéves képet..."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását