2024. május 7. - Gizella

SZDSZ elnökének levele Tarlósnak

Örömmel értesültem róla, hogy mégis Ön a Fidesz kampányának első számú vezetője, ezért úgy gondolom, Ön tudja megválaszolni az alábbi kérdéseinket. Nem csak az SZDSZ, de az egész magyar társadalom, a népszavazáson döntést hozó választók szeretnék tudni, m
2008. február 14. csütörtök 16:57 - Hírextra
Ön 2008. január 19-én így nyilatkozott a Blikk című napilapnak: a Fidesz nem fog óriásplakátokat alkalmazni, s tévéreklámot se tervez”.

Ehhez képest Ön a mai napon bemutatta a Fidesz választási plakátját, közölve, hogy rögtön háromféle plakáttal is készülnek a népszavazásra.
Azt is meglepődve tapasztaltuk, hogy bár egy hónapja még tagadta, immár napok óta fut televíziójukban, a HírTv-ben a népszavazási kampányfilm.

Első kérdésem tehát az őszinteségről szól: nem mondott igazat, vagy Önt is félrevezették, mikor egy hónapja tagadta, hogy tévéreklámok és óriásplakátok útján is kampányolni fognak?

Az SZDSZ már hetekkel ezelőtt nyilvánosságra hozta, hogy 50-100 millió forint közötti összeget fordít a kampányára. 2008. január 24-én Szijjártó Péter viszont azt közölte: a Fidesz a vetélytársak által megjelölt összeg töredékéből is ki tudja hozni a kampányt.”. Tegyük emellé az Ön nyilatkozatát, melyet 2008. február 12-én, Komáromban tett: A kampány másfél éve tart, mióta Orbán Viktor bejelentette a népszavazást”.

Második kérdésem ezért a kampányköltségekről szól: mennyit költenek Önök valójában a másfél éve zajló kampányra, mennyibe kerül a letagadott tévéreklámokkal, a letagadott óriásplakátokkal, az Ön száznál is több állomásosra tervezett országjárásával a Fidesz kampánya?

Ön a Fidesz kampányarca, az Ön személyes hitelessége enyészik el végzetesen, ha valótlan állításokkal védi a védhetetlent. Ez a levelem egy esély, hogy ismét őszinte legyen – ezért azt kérem, tegyen kísérletet a fenti kérdések megválaszolására.

Budapest, 2008. február 14.

Üdvözlettel:

Horn Gábor

Az SZDSZ kampányfőnöke
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását