2024. április 26. - Ervin

MSZP: a Fidesz a maradiság pártja

Az MSZP szerint a Fidesz a maradiság pártja lett, és a népszavazás csak elvenni tud Magyarországtól - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője szerdán az MTI-nek, Orbán Viktor évértékelő beszédére reagálva.
2008. február 14. csütörtök 07:00 - Hírextra

"Ez a népszavazás csak elvenni tud Magyarországtól, adni nem. Elvenni a háziorvosoktól, elvenni a szakrendelőktől, a kórházaktól és egyetemektől" - mondta az MSZP szóvivője, aki szerint az ellenzéki pártelnök beszéde országértékelésnek sovány volt, kampánybeszédnek viszont sok.

Nyakó István úgy fogalmazott: a Fidesz elnöke azon iparkodott, hogy minél többször igent mondjon, de valahogy ez mindig nemnek hangzott. Az MSZP szóvivője szerint Orbán Viktor nemet mondott mindenféle változásra és minden újra: "nem" az egészségre, "nem" a tudásra, "nem" a versenyképességre.

"A Fidesz a maradás pártja lett, Orbán Viktor a maradiság politikusa, aki fél a jövőtől, ezért minden áron megőrizné a múltat, akkor is, ha az a többségnek igazságtalan volna" - fogalmazott az MSZP szóvivője. Hozzátette: az MSZP szerint a Fidesz az, amely a legtöbbet nyerhet a saját eszközeként használt népszavazással, míg a legtöbbet az ország veszítheti.

A szóvivő szerint a 2007-es teljesítményről, az ország értékeléséről egyáltalán nem beszélt Orbán Viktor, annál többet a kampányról.

Orbán Viktor országértékelő beszédében szerdán többek között azt mondta: aki igennel szavaz a népszavazáson, az a sikeres jövőre szavaz, aki pedig nemmel, az tovább ront a mai helyzeten.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását