2024. április 25. - Márk

Rendőrségi vizsgálat a Kft. ügyében

Rendőrségi vizsgálat folyik a kaposvári önkormányzattal 2004-ben közétkeztetésre szerződött Pensió 17 Kft. ügyében - erősítette meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályvezetője kedden az MTI-nek a Somogyi Hírlap információját.
2008. február 12. kedd 13:04 - Hírextra

Kunecz István közölte: hivatalosan ismeretlen tettes ellen, névtelen bejelentés nyomán folyik a nyomozás, amelynek során a szakértő a cég és az önkormányzat közötti elszámolást vizsgálja. Az eljárás nem terjed ki a közgyűlés céggel kapcsolatos döntéseire - hangsúlyozta.

A még december elején kezdődött eljárás során azt vizsgálják, hogy mi a valóságalapja a bejelentésben szereplő állításnak, mely szerint „érdekes elszámolások" vannak a cég és az önkormányzat között, s hogy valósak-e a bejelentő által közölt adatok - mondta a gazdaságvédelmi osztály vezetője. Hozzátette: a szakértő az önkormányzattal elszámolási kapcsolatban lévő konyhákat is egyenként ellenőrzi.

A vizsgálat kiterjed az önkormányzattal kötött szerződésben rögzített fejlesztésekre is, a cég ugyanis azzal az indokkal kért szerződésmódosítást - ami a gyakorlatban a fejlesztés összegének a csökkentését jelentette -, hogy túl magasak a követelmények, a konyhák működtetése pedig a vártnál gazdaságtalanabb. Azt, hogy ez valóban így volt-e, a szakértő feladata lesz eldönteni - mondta az osztályvezető.

Kunecz István tájékoztatása szerint a szakértői vélemény legkorábban március elejére készül el, indokolt esetben azonban a vizsgálati idő egy hónappal meghosszabbítható. Az elkészült jelentés ad választ arra, hogy fennáll-e valamilyen bűncselekmény gyanúja, vagy annak hiányában megszüntetik az eljárást - tette hozzá.

A budapesti székhelyű Pensió 17 Kft. 2007 májusában kezdeményezte az önkormányzattal 2004-ben öt évre megkötött szerződés módosítását arra hivatkozva, hogy a kaposvári közétkeztetési tevékenységük folyamatosan veszteséges.

A módosítást - amely többek között arra vonatkozott, hogy a még hátralévő 357 millió forint helyett 70 millió forint értékű beruházást valósítanak meg 2009 szeptember végéig - a közgyűlés múlt év szeptemberi ülésén elfogadták, mivel az önkormányzat számára ez gazdaságilag célszerűbb volt, mint a szerződés felbontása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását