2024. április 29. - Péter

Váratlan nyom a Rendőrpalotát ért támadás ügyében

Váratlan nyomra bukkant a Nemzeti Nyomozó Iroda a Teve utcai Rendőrpalotát ért tavalyi támadás ügyében - értesült a HavariaPress. A rendőrség a nyomozás új eredményeire hivatkozva kérte a Legfőbb Ügyészségtől a nyomozás határidejének meghosszabbítását.
2008. február 11. hétfő 14:08 - Hírextra

A vádhatóság elfogadta a rendőrség indokait, és május 13-ig meghosszabbították a nyomozás határidejét. Azt azonban a Nemzeti Nyomozó Iroda egyelőre titkolja, milyen új és reménykeltő nyomra bukkantak azt követően, hogy az elmúlt időszakban hónapokon át úgy tűnt: holtpontra jutott az ügy felderítése.

2007. február 13-án hajnali fél egy után néhány perccel egy géppisztolyból lövéseket adtak le az ORFK Teve utcai épületére. Személyi sérülés nem történt, viszont több ablak is betört: a kár 27 millió forint volt. A tettesek kilétéről azóta semmit sem lehet tudni, habár az eredetileg ötmillió forintos nyomravezetői díjat időközben tízmillió forintra emelték fel. A nyomozó hatóság annyit állapított meg, hogy a lövéseket a Déryné köz és az Angyalföld utca kereszteződéséből, a József Attila Színház művészbejárata közeléből adták le.

Az is kiderült: a lőfegyverrel sem azelőtt, sem azóta nem követtek el bűncselekményt, sem Magyarországon, sem külföldön. A nyomozás során a szomszédos épületek hatszáz lakásának lakóit, taxisokat és az Árpád hídi aluljáróban élő hajléktalanokat is kihallgatták, de mindeddig a tőlük kapott információk ugyanúgy eredménytelenek voltak, mint az ingyenesen hívható telefonszámokra 2007 végéig beérkezett, összesen 132 lakossági bejelentés.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását