2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fény és innováció

Fény és innováció címmel négy, a fényhez kapcsolódó tudományos ismeretterjesztő filmet vetít jövő kedden a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház - közölte Bakos Edit, a mozi ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-vel.
2008. február 8. péntek 18:35 - Hírextra

Az egyenként 30 perces alkotásokat Lovas György és Szalay László jegyzi forgatókönyvíróként, de minden egyes film más-más rendező munkája - mondta Bakos Edit.
Kovács Béla rendezése, a Legyen világosság a világ keletkezésében és az élővilág folyamataiban keresi a fény szerepét.

Kollányi Gusztáv munkája, A fény természete a "fény fizikáját" kutatja: bár egyre többet tudunk meg a fényről a tudomány segítségével, mindig újabb kérdéseket vet fel vizsgálata.

Gantner Barnabás A látás tanulása címmel készített filmet, amelyben azt mutatja be, hogyan érzékeli az ember a fényt, segítségével miként tájékozódik a világban.

Fénytechnika - ez a címe Farkas György alkotásának, amely a fénnyel kapcsolatos új felismeréseket prezentálja, a világítástól a gyógyításon át a szórakoztatásig, de szól a lézer, azaz a "jólfésült fény" szerepéről is.

Ordódy Judit gyártásvezető felidézte, a produkciókat a Nemzeti Kutatásfejlesztési és Technológiai Hivatal által kiírt, kutatásfejlesztést népszerűsítő pályázaton nyert összegből készítették. A hivatallal tavaly kötötték meg a szerződést, a filmeket pedig egy év alatt forgatták le.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását