2024. április 29. - Péter

Aprókból épül

Adjuk össze az apróinkat a rászorulóknak - ez a jelszava a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pénteken, a WestEnd bevásárlóközpontban elindított jótékonysági akciójának.
2008. február 8. péntek 18:16 - Hírextra

Amint Kozma Imre atya hangsúlyozta: nem egyszerűen csak az 1 és 2 forintosok összegyűjtése a cél, hanem arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy összefogással esély van a leszakadók felemelésére és erre adott a magyar társadalomban a jó szándék és cselekvőkészség.

Valch Ottó, a WestEnd marketingigazgatója az MTI munkatársának elmondta, reménykednek abban, hogy hamar megtelik a szökőkút helyén lévő tartály, amelybe egyébként 23 tonnányi fémapró fér el.
Akinek nincs 1 és 2 forintosa, annak a helyszínen szívesen váltanak és 700 forint fejében még egy reklámbögrét is adnak érte emlékbe. Az akció február 8. és 29 között tart.

Az aprót elsősorban apróknak szánják: a legrászorultabb, többgyermekes családok megsegítésére fordítja majd a szeretetszolgálat a pénzt.

Kozma Imre atya rámutatott: sok családnak tíz vagy százezrekre lenne szüksége, hogy tudjanak fűteni és képesek legyenek kifizetni a rezsit. A hideg, a fűtetlen otthon, az elégtelen ruházkodás komoly veszélyforrást jelent krízishelyzetben lévő családok és gyermekeik számára.

Nemcsak a WestEndben lévő 60 négyzetméternyi gyűjtőhelyre lehet elhozni az aprót: országosan mintegy 350 Máltai Pont működik majd, ezek címei a szeretetszolgálat honlapján megtekinthetők.
Abban is bíznak a kampány kezdeményezői, hogy nemcsak magánszemélyek adakoznak majd, hanem számos közintézmény, vállalt és magánszemély is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását