2024. május 6. - Ivett, Frida

Ki zsugorít a legjobban

Évi 11350 darabos, káprázatos teljesítménnyel a hevesi idősek otthona lett az abszolút győztese annak a pillepalack-zsugorító versenynek, amelyet az Összefogás Heves Városáért Egyesület hirdetett a településen - tájékoztatta szerdán az MTI-t az egyesület
2008. február 6. szerda 10:41 - Hírextra

A zsugorítás nyomán ugyanis egytizenkettednyi részt foglal el a hulladéktárolókban egy palack. Ez azt jelenti, hogy egy búzászsákba a zsugorítatlan 26-al szemben, 320 pillepalack gyömöszölhető be, vagyis csökken a környezet hulladékterhelése - ismertette az akció célját Budai Sándor.

Városszerte egyébként 52 ezer pillepalackot zsugorítottak a lelkes hevesiek a verseny keretében, többnyire a helyi iskolákban - tette hozzá.

A lokálpatrióta környezetvédő elmondta, hogy egy gazdasági társaság felajánlása nyomán 50 pillepalack-zsugorító készüléket helyeztek ki a közintézményekbe.

Az elektromos berendezésben hő hatására töpörödik össze a palack; a művelet, mintegy 4 másodpercet vesz igénybe.

Ezzel párhuzamosan pillepalack gyűjtő akciókat szerveztek a 12 ezer lakosú település oktatási intézményeiben, így biztosított volt az "alapanyag" utánpótlás.

Az óvodák versenyében a 3-as számú óvoda dolgozói hajráztak a leglendületesebben. Ők a maguk 11276 palack-zsugorításával csak orrhosszal maradtak le az idősotthon lakóitól.

Az iskolák kategóriájában a Hevesi József Általános Tagiskola vihette haza az aranyérmet 6743 darabos teljesítménnyel - elemezte a bajnokság végeredményét Budai Sándor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását