2024. március 29. - Auguszta

Természetvédelmi sorozat

Zöld 7-es címmel játékos műsorsorozatot indít szombattól a Magyar Televízió 2-es csatornája, amellyel arra biztatja a nézőket, hogy válasszák meg Magyarország hét természeti csodáját.
2008. február 1. péntek 12:25 - Hírextra
A Magyar Televízió munkatársai természetvédelmi szakemberek segítségével összeállított egy harmincas listát, amelyen a Dunakanyartól a tiszavirágzásig számos természeti jelenség, védett növény- és állatfaj, illetve élőhely és tájkép szerepel. Az ország harminc kiemelkedő természeti értékéről egyperces kampányfilmek készültek, amelyeket február 3. és április 12. között mutat be az MTV 2-es csatornája - tájékoztatta közleményében az MTI-t a csatorna.

A kisfilmek kedd kivételével a hét minden napján, egyesével, naponta ötször láthatók: a Nap-kelte után, a Déli harangszó előtt, a Válaszd a tudást! után, az m2 Híradója, illetve a Záróra című műsor előtt. Adott hét összes kisfilmjét levetítik szombaton este, a Híradó előtt egy adásban is, továbbá interneten az MTV videótárában (http://www.mtv.hu/videotar/ is megtekinthetők.

A kisfilmek segítségével vulkáni eredetű bazaltorgonákat és kőtengereket, cseppkőbarlangokat, megkövesedett ősmaradványokat, különleges tavakat, szurdokokat, vízeséseket, holtágakat és ártéri erdőket ismerhetnek meg az érdeklődők. Továbbá védett madarakat, kígyókat, rovarokat és növényeket, de láthatnak majd etűdöket a futóhomokbuckákról, a füzéri Várhegyről, vagy olyan vidékekről, mint a Hortobágy, a Dunakanyar, a Bükk, az Őrség, a Vértes és Tihany.

A műsor célja, hogy megismertesse a természeti értékeket és arra buzdítsa a nézőket, hogy maguk is keressék fel azokat - áll a tájékoztatóban.

A Zöld 7-es első, 25 perces adását február 2-án, szombaton este 19.55-től sugározza az m2. A játék menetét, a szavazás szabályait részletező adást a Budakeszi Vadasparkban rögzítették az alkotók, ahol neves művészek, televíziósok, illetve turisztikával, természetvédelemmel foglalkozó szakemberek mesélnek kedvelt túracélpontjaikról. A műsort Nagy Tünde vezeti, szerkesztője Zachar Zita, a rendező M. Nagy Richárd.

A Föld napján, április 22-én záruló műsorfolyamban harminc kiemelkedő természeti jelenséget ismerhetnek meg a nézők, melyekre a 06-30-44-44-744-es számon szavazhatnak telefonon, a menüpontokat követve, vagy (nem emelt díjas) sms-ben a javasolt természeti érték kódszavával. A voksolás eredményeként születik meg 2008 Zöld 7-es listája, vagyis a hét, legtöbb szavazatot kapott magyar természeti csoda jegyzéke. A "7 csoda" kitüntető címet a természetvédelemért felelős miniszter adja át a Föld Napján a nyertes természeti értékek képviselőinek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását