2024. május 8. - Mihály

Frakcióvezetők vagyonnyilatkozata

Az MSZP parlamenti frakcióvezetőjének vagyona egy év alatt nem változott érdemben, a Fidesz képviselőcsoport-vezetőjének tulajdonában egy év elmúltával már nincs ingatlana, ám megtakarításának összege jelentősen nőtt. Az MDF frakcióvezetője 2007-ben vásár
2008. február 1. péntek 12:22 - Hírextra
Lendvai Ildikó (MSZP) legfrissebb vagyonbevallása szerint 1988-óta, amikor megvásárolta az önkormányzati bérlakást, a főváros V. kerületében van egy 104 négyzetméteres társasházi lakása, amely száz százalékban a tulajdonában van. Egyéb ingatlanja, földje nincs, mint ahogy nagy értékű ingóság, gépkocsi sincs a képviselő tulajdonában.

A szocialista politikusnak takarékbetétben 1500 dollár megtakarítása van, értékei között említi könyveit és egyes lakásberendezési tárgyait. Lendvai Ildikónak főállású képviselői jövedelmén kívül más adóköteles jövedelme nincs, gazdasági társaságban nincs érdekeltsége.
A Fidesz frakcióvezetőjének, Navracsics Tibornak vagyonnyilatkozata szerint nincs ingatlan a tulajdonában; a 2006-os vagyonbevallásában még feltüntetett egy 2001-ben vásárolt fővárosi, VII. kerületi 44 négyzetméteres lakást, amelynek egyedüli tulajdonosa volt.

Az ellenzéki politikusnak van egy 2006 nyarán vásárolt Renault Cliója, valamint befektetési jegyben 15 millió forintja és 4 millió forint készpénze. 2006-ban még csak négymillió forint megtakarítása volt. A képviselőt hitelintézettel szemben 2007-ben 1.521.295 forint hiteltartozás terhelte - egy évvel korábban ez az összeg még 1.892.600 forint volt.

A Fidesz frakcióvezetője képviselői munkáján túl tanít az ELTE Állam és Jogtudományi karán, ahol havi bruttó jövedelme 291.600 forint. Navracsics Tibornak munkájához - a laptop és a mobiltelefon mellett - jár személygépkocsi használat is.

Az MDF frakcióvezetőjének vagyona a tavalyi évben egy Volvo XC 90-es személygépkocsival gyarapodott. Herényi Károlynak 1992 óta van tulajdonában Balatonlellén, egy 360 négyzetméteres telken egy 156 négyzetméteres iker családi ház fele, és tulajdonában van 2005-óta egy Alfa 32-es vitorlás is.

Az ellenzéki képviselőnek kétmillió forint takarékbetétben elhelyezett megtakarítása és a 2006-os évi kétmillió forint készpénzzel szemben egymillió forint készpénze volt tavaly. Herényi Károlynak 2006-ban ötmillió forint tartozása volt pénzintézettel szemben, ami tízmillió forintra nőtt egy év elmúltával. Az MDF frakcióvezetője Skoda Octavia típusú szolgálati autóval rendelkezik.
Kóka Jánosnak, az SZDSZ elnök-frakcióvezetőjének négyezer négyzetméternyi területen van egy több mint hatszáz négyzetméteres, befejezés előtt álló családi háza, amely felerészben az övé.
Semjén Zsolt, a KDNP elnök-frakcióvezetője tavaly októberben a már meglévő II. kerületi 123 négyzetméteres lakás mellé - amelyet felerészben birtokol - vásárolt ugyanabban a kerületben egy 42 négyzetméteres lakást, amelynek szintén felerészben a tulajdonosa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását