2023. június 9. - Félix

Nem kell Pécsre kormánybiztos

Bajnai Gordon szerint nincs szükség kormánybiztos kinevezésére a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programhoz. Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter erről újságíróknak beszélt pénteken, a baranyai Magyarszéken.
2008. február 1. péntek 20:10 - Hírextra

Arra van szükség, hogy a kormány különböző tárcái és a projektgazda, a pécsi polgármesteri hivatal között szoros együttműködés legyen. Nélkülözhetetlen viszont, hogy heteken belül kialakuljon a végleges álláspont mind az öt nagyprojekttel kapcsolatban - mondta.

Hozzátette: a kormány nem akar diktálni, mindehhez csak a finanszírozást biztosítja, a lehetőség és a felelősség is a pécsieké, nekik kell dönteni.

Bajnai Gordon úgy vélte: bár az összes nagyberuházás esetén látni kockázatokat, a program nincs veszélyben. Ha időben megszületnek a szükséges határozatok, nagyon feszített tempóban ugyan, de elkészülhetnek a tervezett épületek.

A cél az, hogy Pécs hosszú távon fenntartható, életképes város legyen. Nem presztízsberuházásokra van szükség, hanem olyanokra, melyek az ott élők számára hosszú távú megoldásként egy jó városkép kialakítását eredményezik - mondta a miniszter.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását