2024. április 29. - Péter

A fizika napja

Immár második alkalommal szervezik meg A fizika napját a Szegedi Tudományegyetemen, az érdeklődők szombaton betekinthetnek a kutatói és hallgatói laboratóriumokba, maguk is végezhetnek kísérleteket, s számos érdekesség mellett megismerkedhetnek az intézmé
2008. február 1. péntek 15:30 - Hírextra
Az elmúlt évi siker nyomán újra megszervezett rendezvénynek kettős célja van: népszerűsíteni a fizikát és az egyetemen folyó kutatást, valamint oktatást - mondta Erdélyi Miklós adjunktus.

A látogatók - akik között tavaly a diákok mellett szép számmal voltak szülők, s más idősebb érdeklődők is - a kutatói laboratóriumokban megismerhetik, milyen tudományos problémák foglalkoztatják jelenleg az egyetem munkatársait. A hallgatói laborokban optikai és a mechanikai kísérleteket végezhetnek, megtudhatják, hogyan működnek, és mire használják a lézereket, spektroszkópot - színképelemzéshez használatos műszert - építhetnek, és megismerkedhetnek a háromdimenziós fényképezés rejtelmeivel.

Szabó Gábor akadémikus színes kísérletekkel gazdagon illusztrált előadást tart, majd az egyetem három doktorandusz hallgatója számol be saját tudományos munkájáról. Bemutatják az intézményben folyó ipari kutatásokat, azok a középiskolások pedig, akik fontolgatják, hogy a szegedi egyetemen folytatják majd tanulmányaikat, feltehetik kérdéseiket a jelenlegi hallgatóknak
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását